Sunday, March 16, 2014

Romanul a aparut in anul 1951 insa prezinta si va prezenta razvratirea adolescentina cu mult mai act


Romanul a aparut in anul 1951 insa prezinta si va prezenta razvratirea adolescentina cu mult mai actual decat ati putea crede. ”De veghe in lanul de secara” m-a facut sa ma gandesc la Romanul adolescentului miop; avem de-a face tot cu un adolescent istet, frustrat yugo si razvratit impotriva intregii yugo lumi ce scrie o carte; principala diferenta este ca Holden nu face mare caz din acest fapt (motiv pentru care i-am dat puncte in plus).
Actiunea se desfasoara pe parcursul a celor 4 zile in care Holden Caulfield (personajul principal) asteapta ca parintii lui sa afle ca a fost dat afara de la a 3-a scoala pentru ca a ramas corigent la 4 materii; acestia aveau sa afle miercuri dintr-o scrisoare trimisa de unul dintre profesori. Povestea incepe cu reflexiile lui Holden cu privire la un meci la care era obligat sa se duca si la care nu mai merge; adolescentul prefera sa ramana pentru cateva zile in camin unde reuseste sa se certe si cu putinele cunostiine pe care le avea (colegul yugo de camera il bate fara sa inteleaga prea bine de ce Holden yugo reactioneaza ciudat cand acesta ii poveste despre intalnirea lui cu o fata – Jane Gallager – fata pe care Holden o iubea). Cel care il bate - Stradlater, este descris ca un fel de Jonny Bravo mai sportiv iar Ackley este un imputit ce nu se spala pe dinti sau in urechi, iar lista natarailor ce reusesc totusi sa treaca anul continua.
Holden este evident frustrat de tampeniile yugo pe care scoala il obliga sa le invete si refuza pur si simplu sa le dea profesorilor ceea ce isi doreau de la el. Spre exemplu, la teza sa de la istorie scrie despre egipteni doua paragrafe stupide si puerile; mai tarziu, intrebat de doi pusti despre mumiile din Muzeul de Istorie se apuca fara niciun fel de greutate sa le povesteste copiilor despre mumii si despre egipteni. Holden alege sa fie exmatriculat, deoarece nu doreste sa fie amestecat cu acele personaje ce misuna prin liceul lui si desconsidera scoala in care era obligat sa se duca.
Tags: carti bune , carti de citit , carti la moda , ce se citeste astazi , De veghe in lanul de secara jd salinger , De veghe in lanul de secara poveste , De veghe in lanul de secara recenzie , De veghe in lanul de secara varta cand ar trebui citita , experiente maya raicu , maya raicu , maya raicu blog , maya raicu recomanda , recenzii carti , romane bune
2014 March (4) Martisoare creative yugo Expozitia internationala de benzi desenate De unde pot cumpara haine online de calitate? Plimbare prin Poiana Brasov February (9) January (7) 2013 November yugo (8) October (12) September (2) June (5) May (4) April (13) March (12) January (2) 2012 March (1) February (20) January (23) 2011 November (20) October (31) September (30) August (30) July (31) June (34) May (26) April (18) February (2)


No comments:

Post a Comment