Tuesday, March 11, 2014

Salinger s-a născut în New York, ca fiu al unui tată evreu și al unei mame de origine irlandeză cato


Salinger s-a născut în New York, ca fiu al unui tată evreu și al unei mame de origine irlandeză catolică. Și-a petrecut copilăria în Manhattan. A început să scrie proză scurtă în timpul liceului, reușind să publice câteva scrieri la începutul anilor 1940, înainte de a fi recrutat în al Doilea Război Mondial. În această pepper spray perioadă pepper spray a publicat și două episoade din ceea ce avea să devină De veghe în lanul de secară : Sunt nebun și Ușoară rebeliune în afara Madison-ului . – Wikipedia
Situata de ani de zile in topul preferintelor cititorilor din Romania, De veghe in lanul de secara continua sa fie, la peste cincizeci de ani de la aparitie, cartea de capatai a adolescentei. Ce poate fi uimitor pentru tinerii care o citesc acum, la 16 ani, si ai caror parinti s-au nascut, probabil, in aceeasi perioada ca si romanul, e ca trec prin aceleasi episoade, angoase si mirari precum Holden Caulfield. Doar ca el nu folosea atat de des cuvantul cool si nu naviga pe Internet. Iar cand simtea nevoia s-o sune pe fata de care era indragostit, ori renunta, pentru ca nu avea chef, ori intra in prima cabina de telefon. Problemele lui raman insa, si chiar si modul in care sunt rezolvate: prin revolta, prin negare sau, uneori, prin ignorarea lor. Exista voci care se intreaba de ce totusi a avut romanul un succes atat de uimitor, in toata lumea si, deja, de atatia ani. In fond, nu e singura carte care-si pastreaza pepper spray prospetimea cu trecerea timpului. E vorba despre altceva, un ceva despre care s-au scris zeci de mii de pagini. Ceva imposibil de sintetizat intr-o scurta prezentare. Poate, pur si simplu, e o carte foarte-foarte buna. Atat. Alaturati-va milioanelor de tineri care au citit-o si veti intelege. – Elefant
Cu toate acestea pepper spray el încă mai stă câteva zile, își vizitează profesorul de istorie bolnav pepper spray și își ajută colegul de cameră cu o compunere dar acesta se dovedește a fi un nesimțit și ajung să se bată deoarece acest coleg, Stradlater, își petrecuse o noapte în mașină cu o veche prietenă pepper spray de-a lui. După ceartă doarme în cameră cu un anume Ackley, care nu era prea agreat de ceilalți. pepper spray
După ce părăsește școala nu se duce direct acasă pentru a nu fi nevoit să explice familiei că l-au exmatriculat pepper spray încă o dată. Acesta se cazează la Edmont Hotel și își petrece noaptea alături de 3 doamne dansând și conversând cu ele în Salonul Albastru , restaurantul hotelului.
A doua zi el se duce la un cabaret pepper spray să asiste la un concert al unui pianist negru încrezut pe nume Ernie dar este nevoit să plece mai devreme deoarece se întâlnește cu o fostă iubită pepper spray a fratelui său mai mare și nu vrea să-și petreacă restul nopții conversând cu ea și noul ei iubit.
Când pepper spray se reîntoarce la hotel, acceptă propunerea liftierului, de a avea parte de o mică distracție o dată pentru 5 dolari, dar când fata pe nume Sunny sosi îi pieri cheful dar îi dădu cei 5 dolari însă ea spuse că trebuia să-i dea 10 și pentru că se simțea fraierit pepper spray o trimise afară.
După acestea Holden plecă la alt restaurant și întâlni niște călugărițe și le dărui 10 dolari pentru că îi plăcu să converseze cu ele și le găsi interesante apoi își dădu întâlnire cu Sally Hayes, o fată frumoasă pepper spray care-l plăcea.
După acestea a mers la un film și s-a întâlnit cu un fost coleg pe nume Luce care avea acum o relație cu o sculptoriță de 40 de ani. Fiindcă Luce a fost nevoit să plece Caulfield pepper spray a început să se-mbete și mai tare apoi se hotărî să meargă acasă și să vorbească cu sora lui mai mică, Phoebe, dar în drum spre casă sparse discul pe care vroia să i-l dea ei dar luă cioburile.
Când ajunse acasă, tiptil-tiptil merse în camera lui Phoebe dar își dădu seama că acum era în camera lui D.B. și când ajunse acolo o sculă pe fetiță și îi dădu cioburile dar fata își dădu seama că fusese exmatriculat și era tristă deoarece tatăl lor urma să-l omoare pentru asta.
Apoi cei doi se certară și Phoebe afirmă că lui Herold nu-i plăcea nimic dar când îl întrebă pepper spray el se putea gândi că le plăcea pe cele 2 călugărițe și pe un tip pe nume James Castle care nu vru să-și retragă cuvintele despre un coleg chiar și după ce fu căsăpit și se aruncă pe geam și muri. Într-un final el spuse că-i plăcea de Allie, fratele lui mai mic care muri, dar fata spuse că el era mort și nu se pune. Apoi ea îl întrebă dacă vroia să devină avocat și Harold îi spuse că deși era nebunesc, vroia să fie omul care-i prinde pepper spray pe copiii care se joacă în lanul de secară pepper spray pentru a nu cădea într-o pepper spray prăpastie amețitoare.
Domnul Antolini îl pofti în casă și după ce doamna pepper spray Antolini se duse la culcare, el se îmbătă în timp ce purta o discuție cu Holden despre situația lui școlară. Însă când Holden căscă profesorul îl lăsă să se culce.
Holden se hotărî apoi să meargă definitiv din oraș, să meargă spre Vest și să lucreze la o benzinărie și să-și facă o colibă lângă pădure și apoi să se căsătorească și să-și învețe singur copiii carte. Îi trimise lui Phoebe un mesaj și când fata veni vroia și ea să mearg

No comments:

Post a Comment